Gears of War verscheen op 17 november 2006 voor de Xbox 360. Ruim een jaar later, op 9 november 2007, verscheen Gears of War ook eindelijk op de PC. Deze port bevatte maar een paar kleine extra’s in tegenstelling tot de Xbox 360 versie. In 2008 verscheen het tweede deel in de franchise, maar bevatte helaas veel bugs in de multiplayer. Op 20 september 2011 kwam eindelijk het laatste deel van de trilogie uit, maar zeker niet het laatste deel uit de franchise. In deze “terugblik op” blikken we terug op het allereerste deel uit de Gears of War franchise. Een game die voor veel verandering zorgde binnen het shooter genre, maar ook zeer belangrijk was bij het verkopen van Epic’s eigen Unreal Engine 3.
Verhaal
In Gears of War ben je op zoek naar de resonator. Een apparaat dat alle tunnels in de ‘hollow’ (Andere naam voor de ondergrondse tunnels waar de Locust leven) moet weergeven. Helaas gaat dit fout, en moet je dus later weer de ‘hollow’ in. Op het einde moet je zelfs een trein op waar de Lightmass Bomb zich bevindt, om deze vervolgens diep in de Locust tunnels te knallen. Dit gaat gepaard met veel schieten en kleine zijwegen naar wat uiteindelijk tot een groot verhaal wordt uitgewerkt in Gears of War 3. Zo kom je bijvoorbeeld ‘Lambent Wretches’ tegen. Vijanden die je maar heel kort in de game tegen komen, maar een heel groot gedeelte van je vijanden vormen in Gears of War 3. Ook zoekt Dom al kort naar zijn vrouw in het eerste deel, maar dit wordt pas echt uitgewerkt in Gears of War 2. Ook waarom Marcus Fenix eigenlijk in de cel is beland wordt pas duidelijk in het derde deel van de franchise. Iets wat natuurlijk jammer is, maar dit deel heeft ook meer te danken aan zijn fantastische gameplay, dan aan zijn verhaal.
Versus
Versus had in het eerste deel altijd wel wat problemen. Soms raakten je kogels je vijanden pas één seconde later. Dit betekende dus dat je altijd één seconde vooruit moest denken. Iets dat erg vervelend is tegenwoordig, maar toen nog wel mee te leven viel. Het versus was wel leuk met je vrienden, maar het leukste was toch wel om met je vrienden de game in c–op te spelen. Dit is simpelweg de campaign die je samen met een vriend speelt.
Gameplay
De gameplay in Gears of war is erg goed uitgewerkt. Het is niet zomaar een shooter waar je hersenloos bij moet knallen, maar echt een shooter waar je dekking bij moet zoeken en moet samenwerken. In de singleplayer heb je ook nog de keuzes om je team maten te laten stoppen met schieten, maar deze mogelijkheden gebruik je helemaal niet of nauwelijks. Voor de rest kan je met je wapens inzoomen doormiddel van de linker trigger. Bij wapens als de sniper of de pistool heb je zelfs de mogelijkheid om nog een keer in te zoomen doormiddel van de rechter stick in te drukken. Het lijkt misschien op een standaard third person shooter met de mogelijkheid om dekking te zoeken, maar het is veel meer dan alleen maar een simpele shooter. Aangezien dekking zoeken juist hetgeen is dat zoveel toevoegt aan deze game.
Het dekking zoeken in Gears of War is eigenlijk heel makkelijk. Als je in de buurt van een muur staat kan je al met één druk op de A knop dekking zoeken. In dekking heb je nog de keuze om te staan of te bukken. Bukken is natuurlijk veel handiger omdat je dan moeilijker te raken bent. Dit doe je door de linker stick in te drukken bij hoge cover. Bij lage cover buk je altijd. Ook kan je rennen terwijl je in cover zit, maar normaal rennen blijft toch veel fijner en makkelijker.
Bezoek onze socials
Geschreven door
Verzamelaar van PlayStation. Fan van horror. Speelt tegenwoordig vooral singleplayer spellen, omdat het allemaal net iets te snel gaat online. Houdt van technologische sprongen, maar net iets te weinig geld om daadwerkelijk een PS VR en PS5 te gaan. Voor nu lekker verder met het herbeleven van klassiekertjes.
Reacties
Geen gerelateerde content gevonden.