Dragon Ball Z is voor velen onder ons een groot punt uit onze jeugd. De tijden dat je na schooltijd rennend naar huis ging om vervolgens twintig minuten lang op Yorin te genieten van je favoriete helden in een heerlijk grootse anime. Er zijn dan ook veel games uitgebracht in de Dragon Ball Z-franchise die allemaal erg tof zijn. Maar jammer genoeg gaven deze fighting games niet allemaal het echte Dragon Ball Z gevoel. Toen in 2015 Dragon Ball Xenoverse uitkwam was ik ook behoorlijk verrast. De franchise had ik achter mij gelaten, maar bij het verschijnen van die game dacht ik, “ach, waarom ook niet?”. Vanaf het moment dat ik die game opstartte, kreeg ik het Dragon Ball Z gevoel, alleen ontbraken er een aantal dingen. Dragon Ball Xenoverse 2 bevat juist deze ontbrekende elementen en heeft mij tijdens het spelen weer hetzelfde gevoel gegeven als dat ik vroeger kreeg bij het kijken van Dragon Ball Z op Yorin.
Dragon Ball Xenoverse 2 gaat verder waar het vorige deel ophield. Als speler kruip je wederom in de huid van een ‘Time Patroller’ die fouten in de geschiedenis moet rechtzetten. Dit zijn allemaal gebeurtenissen uit de Dragon Ball Z geschiedenis die eigenlijk niet horen te gebeuren. Denk aan Goku die van Frieza verliest of Buu die de helden verslaat en overwint. In Xenoverse 2 ga je dezelfde gebeurtenissen na als in het voorgaande deel, maar dit keer zijn ze minder langdradig. Waar in Xenoverse de Ginyu-saga iets te lang duurde, is het in deel deel juist straight to the point.
Nieuwe films
Dit deel bevat nieuwe films die aan de verhaalmodus zijn toegevoegd, zoals de Cooler, Lord Slug, Janemba en Turles-films. Waar de anime ook langdradig kon zijn (twintig afleveringen van Goku die zijn krachten oplaadt) is een game-format perfect voor het Dragon Ball Z verhaal. De cutscenes zijn kort, krachtig en stijlvol vormgegeven. Dit gepaard met een vette soundtrack zorgt voor een glimlach op mijn gezicht en hyped mij behoorlijk op. Terwijl dat ik eigenlijk een uitgebrande Dragon Ball Z-fan ben. Chapeau Dimps!
“Een echte aanrader!”
Xenoverse 2 is een betere game
Waarom geeft Xenoverse 2 meer het Dragon Ball Z gevoel dan Xenoverse? Dat komt vanwege de mogelijkheden en extra’s. In de eerste Xenoverse-game kon jouw personage vrij weinig doen buiten het feit dat hij door de stad kon lopen. In dit deel is het mogelijk om op voertuigen te vliegen, zelf door de lucht te vliegen met behulp van Ki-energy en is er in diezelfde wereld veel meer te doen. Zo zijn er NPC’s over de wereld verspreid, waar je missies voor kan doen en zijn er black holes met extra missies in de stad te vinden. De leukste verandering is wat mij betreft de verschillende facties waar je aan kunt deelnemen. Zo kun je bijvoorbeeld Frieza’s leger ingaan, maar ook bevriend raken met Majin Buu. Dit levert je weer extraatjes op die je tijdens het customizen van je personage kunt gebruiken. Mijn personage was wederom van het Frieza-ras en kreeg de Golden Form-upgrade door de Frieza’s Army-missies te voltooien. Dit was voor mij een droom die uitkwam juist omdat het nu ook mogelijk is om Super Saiyan te worden met mijn favoriete ras!
Time for a time patrol
De Parallel Quests zijn wederom terug. Dit zijn missies die op de verhaalmodus lijken, maar dan weer net iets anders. Het ene moment vecht je tegen de slechteriken en het andere moment sta je tegenover Goku en al zijn nakomelingen. Dit vond ik persoonlijk erg tof in het vorige deel. Zo ontvang je voor elke behaalde missie, items om jouw personage aan te passen. Denk aan speciale aanvallen maar ook aan kostuums. De Parallel Quests zijn in je eentje speelbaar samen met twee AI’s, maar kunnen ook online gespeeld worden. Het is zo’n verslavende ervaring om met twee kameraden samen tegen je favoriete jeugdhelden te vechten en er volledig in op te gaan. Tijdens mijn speelsessie speelde ik met een Amerikaanse medespeler die elke aanval die hij uitvoerde keihard in de microfoon schreeuwde. Een echte aanrader!
Conclusie
85
Dragon Ball Xenoverse 2 pakt het vorige deel op en vult deze op de juiste plekken aan. De nieuwe mogelijkheden in de verhaalmodus zijn bijvoorbeeld een pluspunt. De verhaalmodus is niet meer zo langdradig als in Xenoverse, wat voor een betere pacing zorgt. Wanneer je de verhaalmodus hebt uitgespeeld zijn er nog honderd Parallel Quests om je mee te vermaken. Verder is er een online modus waarin je tegen de andere Saiyans en Namekians kunt uitvechten wie de echte nummer één is. Deze game is een must voor elke casual en hardcore Dragon Ball Z-fan.
Pluspunten
+ Verhaalmodus is flink verbeterd
+ Het Dragon Ball Z gevoel zit er dik in
+ Fanservice
+ De facties
Minpunten
– De verhaalmodus lijkt voor zestig procent op die van Xenoverse
Reacties